Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Κέρδισαν στο λόττο 11 εκατ δολάρια και τα χάρισαν


Πόσοι από εμάς δεν έχουμε πει «εκ του ασφαλούς» ότι αν κερδίζαμε ένα μεγάλο ποσό θα το διαθέταμε για κοινωφελείς σκοπούς και αγαθοεργίες λέγοντας ότι εμείς είμαστε απλοί άνθρωποι που δε χρειαζόμαστε πολλά χρήματα;

Υπάρχουν και κάποιοι (μοιραία λίγοι τω αριθμώ) που λένε τα παραπάνω αφού κερδίσουν στο Λόττο! Τρανό παράδειγμα το ηλικιωμένο ζευγάρι από το Καναδά το οποίο κέρδισε 10.9 εκ δολάρια στο Λόττο και αποφάσισε να δωρίσει το 94% των κερδών, δηλαδή 10,2 εκ. δολάρια!
Ο Άλεν και η Βάιολετ Λάρτζ (που σημαίνει «μεγάλος» στα ελληνικά) κέρδισαν τα χρήματα στις 14 Ιουλίου στο Εθνικό Λόττο του Καναδά και το πρώτο πράγμα που σκέφθηκαν ήταν να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού!

Το ζευγάρι λοιπόν κράτησε ένα μικρό ποσό για τις ανάγκες του και αποφάσισε να βοηθήσει κόσμο που μπορεί να υποφέρει όπως και η κα Λαρτζ η οποία πάσχει από καρκίνο. Το ζεύγος Λαρτζ, λοιπόν, διέθεσε 10.2 εκ.δολάρια σε συγγενείς με οικονομικά προβλήματα, σε νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί η ίδια, σε εκκλησίες και σε διάφορα ιδρύματα ή οργανισμούς που εξυπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου