Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Big Brother Το Ελληνικό Jersey Shore;

To πρόβλημα με το «Big Brother» δεν είναι ότι είναι, όπως λένε, trash. Αλλά ότι δεν είναι επαρκώς συνειδητοποιημένα trash. Όπως το αμερικανικό «ξαδελφάκι» του, το «Jersey Shore».
Μπορεί στην Ελλάδα να μην το έχουν πάρει ακόμα πρέφα οι τηλεθεατές (αν και παίζεται και στο ελληνικό MTV), στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όμως το Jersey Shore ήταν πρώτο σε θεαματικότητα στα κοινά ετών 12-34 τη σεζόν που πέρασε. Οι πάντες το βρίζουν και το κράζουν (όπως και το Big Brother), αλλά και όλοι το βλέπουν (αντίθετα με το Big Brother). Εκατομμύρια Αμερικανάκια ξυπνάνε και κοιμούνται παρακολουθώντας μια χούφτα Ιταλοαμερικανών να βρίζονται, να πλακώνονται, να κάνουν σεξ και, ενδιάμεσα, ατελείωτα πουσάπς. Άλλωστε, το όνομά του το πήρε από τη 210 χιλιομέτρων ακτή του Νιου Τζέρσεϊ, που είναι γεμάτη γυμνασμένα αγόρια, πρόθυμα κορίτσια και ποτάμια φτηνού αλκοόλ.
Στο Big Brother τώρα. Τα τρελά νούμερα του πρώτου Big Brother, όταν άπαντες καθόμασταν σε αναμμένα κάρβουνα μπροστά στην οθόνη περιμένοντας να δούμε αν ο Τσάκας ή ο Πρόδρομος θα ήταν ο πρώτος «κουμπάρος» νικητής, δεν είπαν ούτε hello στο φετινό. Τουλάχιστον όχι ακόμη.  Ίσως ακριβώς επειδή μοιάζει καρμπόν του Big Brother των «κουμπάρων», σε σημείο που νιώθεις ότι διακτινίστηκες στη χρονιά που γιορτάζαμε το μιλένιουμ. Δυο τρεις ξανθιές με προσόντα-αερόσακους, ένα παιδί με ταλέντο στο ζεϊμπέκικο, ένας Κρητικός με ντοπιολαλιά σαν ξένη γλώσσα και μια εξωτική παίκτρια «Νάρα μου, γλυκιά μου Νάρα» είναι «συστατικά» που λίγο πολύ περιμέναμε να τα δούμε. Όμως η εποχή που ένας λαϊκός τύπος με βαριά προφορά και ξανθιές ανταύγειες (βλέπε Πρόδρομος) αρκούσε για να κάνουμε χάζι έχει περάσει. Για να κολλήσει ο κουρασμένος από τα πολλά ριάλιτι σημερινός τηλεθεατής, δεν αρκεί να του μοστράρεις την καγκουριά των παικτών για να την κράξει, πρέπει να τον κάνεις να τη συμπαθήσει. Να του βγάλεις τον trash εαυτό του και να τον κάνεις να ταυτιστεί με αυτό που παρακολουθεί. To Jersey Shore το πετυχαίνει αυτό απόλυτα.
Στο Big Brother υπάρχει και θέμα κάστινγκ. Αν βάλεις μαζί σε ένα σπίτι κάμποσους ανθρώπους χωρίς κανένα κοινό ενδιαφέρον, είναι σίγουρο ότι τα πρώτα επεισόδια θα είναι κάπως βαρετά. Ενώ στο Jesrey Shore έχεις ομοιογενές καστ: ιταλικής καταγωγής Αμερικανούς, τίγκα στα τατουάζ και έτοιμους για όλα, ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι φίλοι/αντίζηλοι/εραστές εκτός κάμερας. Για να μη μιλήσουμε για το γεγονός ότι από τις βρύσες του σπιτιού δεν πρέπει να κυλάει νερό αλλά αλκοόλ, αφού όλοι τους είναι ντίρλα με το καλημέρα – γεγονός που οδηγεί σε ακόμα περισσότερο σεξ, μέχρι και ξύλο! Η Σούκι, π.χ., μια θεόκοντη αντιπαθητική μαυριδερή Ιταλοαμερικάνα, έχει καταφέρει να κοιμηθεί σχεδόν με όλους στο ριάλιτι – έκανε «σνου σνου», όπως λέει (στην Ελλάδα η Τζούλια θα το έλεγε «σον σον»). Από την άλλη, ο Μάικ «η Περίπτωση» (όπου περίπτωση βάλε το six pack του) και ο Πολ Ντι κάθε βράδυ βγαίνουν σε κλαμπ και επιστρέφουν με δυο ξανθιές DTF κοπέλες. Τι σημαίνει DTF; Down To F*ck. Εύκολα.
Στα πρακτικά τώρα. Τι χρειάζεται για να γίνει το «Big Brother» εφάμιλλο του «Jersey Shore»;
Αυστηρό κάστινγκ: Κανείς πάνω από 30 δεν πρέπει να συμμετέχει. Στο Jersey Shore όλοι είναι γύρω στα 23, με ασταμάτητη όρεξη για σεξ. Επίσης, αν δεν έχεις τουλάχιστον 5 τατουάζ, δεν πας γυμναστήριο 5 φορές την εβδομάδα και δεν έχεις κάνει σεξ με άτομα από 5 διαφορετικές χώρες δεν μπαίνεις. Aπλά.
Όχι πολυκοσμία: 4 άντρες και 4 γυναίκες είναι αρκετοί για να προκύψουν καβγάδες για το ποιος άντρας είναι πιο γραμμωμένος ή ποια γκόμενα πιο τσούλα (και όχι για το ποιος δεν έπλυνε τα πιάτα).
Παρατσούκλια σε όλους (βλέπε Mike «The Situation», Sammi «Sweetheart»). Τα ονόματα είναι so 10 years ago. Επίσης, κάθε παρατσούκλι πρέπει να έχει κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο ή, έστω, ηχητικό εφέ από σεξ (Jenny «JWoww»).
Κατάργηση του χρηματικού επάθλου: Στο Jersey Shore έπαθλο είναι το δικαίωμα να μένεις στην παραθαλάσσια βίλα και να βγαίνεις κάθε βράδυ να σκοράρεις, όχι μερικές χιλιάδες ευρώ (που με τη φορολογία σού μένουν τα μισά).
Άρση της απαγόρευσης εξόδου από το σπίτι: Νυχτερινές εξορμήσεις κάθε βράδυ στο Villa Mercedes και γενικώς όπου εμφανίζονται τα μοντέλα για live shooting. Δε θα σε χαλάσει να πλακωθούν δύο μούσκουλες για τα μάτια μιας Σάσας Μπάστα και μετά ένας από αυτούς να καταλήξει στο τζακούζι μαζί της.
Άμεση τοποθέτηση τζακούζι: Η ύπαρξη και μόνο μιας αχνιστής μπανιέρας προδιαθέτει για σεξ.
Δωμάτιο με σολάριουμ: Το μάντρωμα στο στουντιακό σπίτι χαλάει το δουλεμένο με κόπο μαύρισμα του καλοκαιρού. Κρίμα δεν είναι;

Πηγή:Yupi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου