Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο Μπάγεβιτς δεν έχει δίπλωμα UEFA Pro!

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο. Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα, shootandgoal, η Ε.Π.Ο. ενημέρωσε την κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει δίπλωμα προπονητή UEFA PRO!!!!!. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δηλαδή, που τώρα είναι στην Ομόνοια της Κύπρου, δεν έχει το δίπλωμα που απαιτείται (θα θυμάστε βεβαίως ότι ήταν στην ΑΕΚ, δεν έχουν περάσει τα… χρόνια) για να πάρει την αδειοδότηση μια ομάδα!!! Και για αυτό ενημέρωσε η Ε.Π.Ο. (οι επιτροπές δηλαδή της οποίας δίνουν την άδεια) την Κ.Ο.Π.
Τι έγινε δηλαδή; Η ΑΕΚ άλλον προπονητή είχε δηλώσει; Δεν είναι… κακό. Μπορεί π.χ. κάποιος συνεργάτης του να έχει το δίπλωμα και όχι ο ίδιος. Μπορεί κάποιος άλλος μέσα από την ΑΕΚ να έχει το δίπλωμα και όχι ο ίδιος. Θεωρώντας ως δεδομένο λοιπόν (δεν θέλουμε να πιστέψουμε τίποτε το αντίθετο) ότι ΟΛΟΙ οι φάκελοι ΟΛΩΝ των ομάδων είχαν γίνει την προηγούμενη άνοιξη-καλοκαίρι φύλλο και φτερό (ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ), καλό θα ήταν να έδινε κάποιος από τις αρμόδιες επιτροπές μια απάντηση για το έγινε και με αυτόν τον φάκελο, της ΑΕΚ δηλαδή και ποιος είναι ο δηλωμένος προπονητής.  Διότι κατά καιρούς έβγαιναν διάφορα. Εκτός αν ισχύει πάλι το πιστοποιητικό της εχεμύθειας που ίσχυε για όλους εκτός από τον Ηρακλή.
Για ένα μήνα ο κόσμος του Ηρακλή ήταν στους δρόμους για την αδειοδότηση. Για ένα μήνα κάποιοι με το έτσι θέλω σβάρνιζαν πέρα-δώθε την ιστορία αυτής της ομάδας γιατί δεν υπολόγιζαν τη δυναμική αντίδραση των φιλάθλων. Για ένα μήνα, ο Ηρακλής ζούσε με τον εφιάλτη της αδειοδότησης μέχρι να έρθει η ώρα της δικαίωσης. Για ένα μήνα τριγύρω, η Σούπερ Λίγκα δεν επικύρωνε τη βαθμολογία. Για ένα μήνα όλος ο κόσμος πήγαινε στο… CAS. Μέσα σε εκείνο το μήνα εμφανίζονταν ομάδες που μέσα στον φάκελό της είχαν τον ίδιο προπονητή, τον Νίκο Αναστόπουλο. Εκείνος ο μήνας δυνάμωσε και συσπείρωσε τον Ηρακλή. Εκείνος ο μήνας έδειξε σε όλους ποια είναι αυτή η ομάδα και όλοι πήραν τις απαντήσεις τους. Όταν λοιπόν βγαίνουν προς τα έξω τέτοιες ειδήσεις, κάποιοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δίνουν απαντήσεις.
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «H Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ) έστειλε μήνυμα στον Κώστα Κουτσοκούμνη (σ.σ. πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας) και τον ενημέρωσε ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ μίλησε στο «Goal», για το θέμα που προέκυψε με το δίπλωμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς και αποκάλυψε τη σαφή και ξεκάθαρη της ΕΠΟ επί του θέματος. Ο πρόεδρος της Κ.Ο.Π., συνεχίζοντας είπε: «Σας λέω ειλικρινά ότι δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί το προπονητικό καθεστώς του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ως Ομοσπονδία κάναμε πολύ προσεκτικές κινήσεις, για να μην αφήσουμε κανένα εκτεθειμένο».
«Από τη στιγμή που η Ομόνοια δεν είχε καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, οφείλαμε να αποταθούμε στην Ε.Π.Ο.. Η απάντηση της ελληνικής Ομοσπονδίας ήταν σαφής και ξεκάθαρη: "Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro". Από τη στιγμή που είχαμε την απάντηση αυτή από την ΕΠΟ, δεν είχαμε άλλη επιλογή από του να ζητήσουμε από την Ομόνοια διευκρινιστικά έγγραφα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου